Udgivet i Negleolie.dk's Bolig-Univers

Pas ekstra godt på dine negle på ferien med disse 10 tips

Af Negleolie.dk

En tur på ferie kan godt tage hårdt på neglene. Flossede spidser, irriterende neglerødder og knækkede negle kan forekomme, fordi man bader, spiller spil, klatrer og bruger sine hænder til mange forskellige ting. Det er ærgerligt at komme hjem fra ferie med ødelagte negle.

Heldigvis er der tricks til, hvordan du kan holde dine negle pæne og sunde, også mens du er på ferie. I denne artikel får du 10 gode råd, som kan hjælpe dig med at passe på dine negle. 

1. Fjern neglelakken

Det kan godt være, at det ser smukt og elegant ud at gå på ferie med flotte sommernegle i rød, blå eller guld. Desværre er neglelak ikke det sundeste for vores negle. Ofte holder det heller ikke mere end 1-2 dage på ferien, og så er halvdelen af dem allerede krakkeleret. Gør dig selv en tjeneste og tag på ferie med au-natural negle uden neglelak. På den måde er det også nemmere at se om neglen er knækket, eller om der sidder snavs under den.

2. Klip dine lange negle

Hvis du har groet dine negle ud, så de er forholdsvis lange, så er det en god ide at klippe dem ned, før du tager på ferie. Lange negle har nemmere ved at knække, og det er desværre nemt at knække negle, når man er på ferie. Forestil dig bare at du får ramt en beachvolleyball forkert med hånden, og pludselig har du kun en halv negl tilbage på fingeren. Knækkede negle ser ikke smarte ud og det kan også gøre hamrende ondt, så tag hellere at klip dem ned hjemmefra. 

3. Brug en håndsæbe med scrub

Scrub er med til at fjerne døde hudceller på dine hænder og negle. Tag en lille scrub med i tasken og rens dine hænder og negle hver anden dag, når du er på ferie. Sørg for ikke at over-do-it, da det kan tørre dine hænder ud og flosse neglene.

4. Giv fugt til neglene

Vidste du at negle er lavet af et stof, som minder rigtig meget af vores hår? Negle består af stoffet keratin, som er et stærkt materiale både vores hud, hår og negle er bygget op af. Det vil sige, at du, på samme måde som du behandler dit hår og din hud, også skal behandle dine negle. 

Det gør du for eksempel ved at tilføre dine negle rigeligt med fugt. Fugt blødgører neglen, hvilket gør at den ikke knækker og flosser. Du kan fugte din negl ved blot at bruge en god og fed håndcreme dagligt. 

5. Fil dine negle

I stedet for at klippe neglen helt ned til fingeren, så brug en neglefil til at runde kanterne. Hvis noget af neglen skulle knække eller flosse, så brug en fil til at "glatte" overfladen ud. Husk at du kun skal file i en retning, når du filer din negl. Hvis du filer frem og tilbage, så ødelægger du neglepladerne, hvilket får dem til at flosse. Husk at løfte filen fra neglen, hver gang du filer. Det er lidt mere besværligt end at file frem og tilbage, men det er sådan, at du bedst beskytter dine negle.

6. Brug en neglebåndsskubber

Det er altid en god ide at bruge en neglebåndsskubber. Dette lille smarte redskab skubber neglebåndene væk fra neglen, hvilket får neglen til at se flottere og længere ud. Hvis neglebåndet stikker ud til siderne, efter du har skubbet det ned, så brug en lille neglebåndskniv til at klippe dem af. Husk at vær forsigtig med at skubbe neglebåndene, så du ikke får irriteret huden omkring neglen. 

7. Påfør negleolie

Negleolie er et mirakelmiddel, som både holder neglene sunde og stærke, og også får dem til at se flotte og shiny ud. Negleolien har mange fantastiske egenskaber, som for eksempel et tilføre fugt og vitaminer til neglen. Uanset om dine negle er sarte, flossede eller tørre, så er negleolie svaret på alle dine problemer. 

Du kan bruge olien hver dag, mens du er på ferie og gerne inden sengetid. Læg et tyndt lag rundt om neglen og masser olien forsigtigt ind med din finger.

8. Rens dine negle efter du har været i saltvand

Hvis du skal ud og bade, når du er på ferie, så skal du huske at passe ekstra godt på dine negle. Saltvand kan udtørre neglen og irritere neglebåndende. På samme måde som saltvand er hårdt ved vores hår, så er det også hårdt ved vores negle. Hvis du for eksempel rejser til Sardinien og Middelhavets salte vand, så skal du huske, at beskytte dine negle, når du har været ude og bade.

Det kan du gøre ved blot at vaske dine hænder med vand og sæbe, når du er færdig med at bade. På den måde sidder saltvandet ikke fast på dine negle i mange timer bagefter.

9. Brug creme med SPF

Dine negle er også påvirket af den skarpe sol. Hvis du på ferie et sted, hvor solen står højt og skarpt på himlen, så skal du passe på både hud og negle med solcreme. Smør dine hænder og negle ind i en creme med SPF 30 eller derover. 

10. Spis dig til sunde negle

Hele vores krop påvirkes af, hvad vi går og indtager. Hvis du spiser sundt og varieret, så kan det også ses på din hud, dit hår og naturligvis også dine negle. Du kan rent faktisk spise dig til sunde og stærke negle ved at huske, at spise rigeligt med protein. 

Neglene er som sagt bygget op af keratin, som er et proteinstof. Du finder proteinet keratin i kød, fisk og kylling. Derfor skal du huske, at få rigeligt med god protein, mens du er på ferie, hvis du gerne vil passe på dine negle.

Find det du mangler på negleolie.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 3.228 produkter fra mere end 115 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 5.059 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-20 09:05:10.

14
Produkttyper
3.228
Produkter
115
Forhandlere
5.059
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.